Hjemlængsel

>> søndag den 10. oktober 2010

I dag var dagen hvor jeg for første gang følte den inderlige længsel efter alt hvad der er dansk. De velkendte mennesker og den velkendte kultur, det land jeg kender så godt. Jeg sov længe i dag, mens min værtsfamilie tog til noget state conference med den mormonske kirke. Efter at en halv times tid på trædemøllen og et par tøjvaske, satte jeg mig til rette foran computeren, for at skype med min mor.
Vi havde ikke snakket sammen i to uger, så det var dejligt at se og tale med hende igen. Tilbragte de næste par timer i en trance af hjemlængsel. Ikke helt hjemve, for det var ikke sådan så jeg sad og græd eller noget, men jeg fik bare sådan inderligt lyst til at hoppe på det næste fly hjem. Hvilket er åndssvagt, for jeg ville aldrig forlade USA før tid frivilligt. Men jeg savnede sådan den danske kultur og min(e) danske familie og venner.

- Jeg savner at kunne komme rundt ved egen hjælp. Ikke noget med at bede om et lift fra min værtsfamilie eller venner hele tiden. Bare det at hoppe på cyklen eller stige på toget er noget jeg savner. Her kommer jeg ingen steder, medmindre jeg får andre til at transportere rundt alle vegne, og jeg føler mig som en byrde.

- Jeg savner en god og helt igennem dansk fest med alt hvad der dertil hører. At gøre sig klar sammen med en eller flere veninder, at have en fantastisk sjov aften og at overnatte hos andre, og så bare ligge og snakke hele natten.

- Jeg savner at hænge ud med venner på hverdage, eller bare tage et smut forbi en ven inden jeg tager hjem fra skole. At bruge en hel dag på shopping, også selvom man har gået op og ned af de samme gader tusindvis af gange før.

- Jeg savner at gå hen til en person og give dem et kram, bare fordi jeg har lyst til det. Her krammer jeg stort set kun folk, for at sige hej, og så min værtsmor engang i mellem. Free hugs anyone?

- Jeg savner familie, venner, rugbrød, fester, bandeord, traditioner, efterårsferie, vikarer, grønne landskaber, efterårsfarver, mors hjemmebag, havet, ferie i Europa, hyggedruk, spontane aftaler, strandture, familiesammenkomster, folkeskolen, sene mødetider, tivoli, dansk arkitektur, danskhed, Danmark.

I dag har jeg generelt set bare gået og tænkt på, hvorfor jeg ikke er hjemme i Danmark og igang med min gymnasiale uddannelse. Det er ikke fordi jeg ikke nyder mit udvekslingsophold her i Vegas, for det gør jeg virkelig! Jeg savner bare Danmark og den frihed vi har i vores kultur.
Jeg er forresten også kommet i tvivl om, hvorvidt jeg skal søge ind på IB eller STX på Nyborg Gymnasium. For på sin vis vil jeg virkelig gerne opleve den danske gymnasiale uddannelse, plus jeg får en større diversitet med hensyn til fag. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal vælge, eftersom jeg er ret splittet lige nu. Flere og flere amerikanere siger, at jeg burde komme tilbage til college, eller blive og graduere fra high school og SÅ tage videre til college/university, haha :)

Jeg undskylder dette negative indlæg, men jeg havde bare brug for at få det ud af systemet. Min værtsfamilie fik mig dog til at få det bedre i dag. Jeg tog med Heidi hen til en familie, som er en del af den samme kirke som os, og jeg snakkede i lang tid med deres datter Amy, som er en senior på Del Sol High School. Vi spiste temmelig sent, men havde det virkelig hyggeligt og vi lo en masse. Jeg elsker sådanne aftener :)


9.a., den bedste klasse man kunne ønske sig i folkeskolen. Savner jer ♥

5 kommentarer:

Anonym,  11. oktober 2010 kl. 12.59  

Grethe sagde
Kæreste Sophie
Din mor har tit sagt til mig, det er sundt at savne, men det er bestemt ikke rart. Det gode ved at rejse ud i verden er, at man finder ud af, hvor dejlig Danmark er og hvor frit vi har det. Godt du "tør" sige tingene, du skal bestemt ikke undskylde et negativt indlæg, det viser bare, hvilken person du er og at du tænker over tingene.

Mor,  11. oktober 2010 kl. 13.10  

Hej min skat

Du savner danskheden og det er du ikke bange for at indrømme - utrolig flot at du så åbent og ærligt lægger tingene frem.

Som vi "snakkede" om i morges, så bliver man ofte bevidst om nogen ting, når man pludselig ikke har det indenfor rækkevidde - du nævner selv friheden. Friheden til selv at vælge - ikke føle at man hele tiden er afhængig af andre.

Livet er en lang rejse - med afstikkere. Og man lærer noget hele tiden - og man udvikles.

Du er godt i gang med den proces.

Elsker og savner dig <3

Charlotte,  12. oktober 2010 kl. 04.41  

Hej Du, Savn er hårdt men det gør dig også stærk! Niko skal lave krebinetter i aften hvilket jo tidligere betød at du kom forbi... Vi sender dig en varm tanke og savner dit muntre selskab til den brune sovs!! Hvem havde troet at man kunne savne det?

Knus herfra!

Laura 12. oktober 2010 kl. 20.35  

Du er ikke alene Sophie. Kunne ikke have beskrevet det bedre selv :)

Rikke Jongshøj 12. oktober 2010 kl. 20.52  

agreed! sådan har jeg det også ind i mellem...

Send en kommentar