Den latterlige regel

>> mandag den 25. oktober 2010

Katie og jeg har snakket om i weekenden at holde et sleepover med nogle andre piger, og så tage til Adventure Dome næste dag. Men da jeg spurgte min værtsmor om det var muligt, fortalte hun mig, at min amerikanske organisation ISE åbenbart har en regel om, at man ikke må overnatte hos andre end værtsfamilien eller deres familiemedlemmer. De kræver at alle over 18 år i det hus man skal overnatte i, har fået et baggrundscheck, ellers vil de ikke tillade det.
Jeg har tilbragt hele min mandag på at være helt oppe i det røde felt over dette. Jeg har snakket med næsten alle de udvekslingsstudenter jeg kender, og ingen af dem har hørt om en sådanne regel før. Den står ingen steder i min håndbog som jeg fik fra ISE tidligere på året, og der står heller ikke noget om det i min værtsfamilies papirer. Så vidt jeg ved eksisterer denne regel ikke, eftersom jeg aldrig har set papir på den!
Jeg kan slet ikke beskrive hvor vred jeg har været i dag på grund af dette, og hvor svinsk jeg føler at de behandler mig. Jeg vil ikke gå i detaljer herinde, for der er en opfindelse ved navn Google Translate, og trods den ringe kvalitet, så får den nok igennem til at finde mening i hvad jeg skriver.

Skolen i dag fyldt med tests. Havde prøve i matematik, fransk og zoology. Matematik gik vidst knap så godt, men jeg fik alle rigtige i min franskprøve. Zoology gik bedre end forventet, så håber på et nogenlunde resultat - finder ud af det i morgen! Eftersom det var en test for hele første semester, kan vi ikke tage den om igen.
Til cross country i dag løb vi en kombination af bleachers (de metalbænke man sidder på til football-kampe) og track. Vi løb 4 gange op og rundt om metalbænkene, hvorefter vi tog en runde rundt om track-banen, og sådan fortsatte vi i 25 minutter. Smerte i lægmusklerne siger jeg bare! Plus min forstrækkede muskel begyndte at gøre ondt igen - skønt.
Da jeg kom hjem gik jeg straks i gang med min diction paragraph, som jeg havde misforstået til at være for til på torsdag, men som viste sig at være for til i morgen. Tog med Heidi ud at handle lige hurtigt, og derefter tilbage til lektier og en masse skrivning frem og tilbage om det med sleepover-reglen. Micah kom forresten hjem fra en halvanden uge i henholdsvis England og Ungarn i går aftes.
Hverken Layne eller Micah var hjemme, så resten af os lavede bare lækre sandwiches for aftensmad. Senere på aftenen tog vi på U-Swirl, siden mandag er 'family night'. Det var dog kun Mike, Layne og jeg, eftersom Micah var træt og Heidi havde noget at arbejde på. Men det var lækkert - frozen Oreo-yogurt med muesli, mums!

Jeg har forresten sendt en mail til Explorius angående ISE's urimelige regel, men jeg tvivler på at de kan gøre meget hjemme fra Danmark. Er bare så vered og frustreret over det lige nu. Jeg hører endda, at det langtfra er første gang, at der er nogen som har sådanne problemer med ISE (International Student Exchange).

4 kommentarer:

Anonym,  26. oktober 2010 kl. 11.37  

Grethe sagde
Håber hun finder ud af at det er en fejl og du får lov til at sove sammen med de andre

Mor,  26. oktober 2010 kl. 12.12  

Hej skat

Kan sagtens forstå din undren og frustration - vi srbejder videre på sagen og jeg håber at det lykkes - sammen er vi stærke.

Elsker og savner dig <3

Charlotte,  26. oktober 2010 kl. 12.59  

Hej Sophie,

Håber at det løser sig! Krydser fingre!!!

knus

Karl Johanson 27. oktober 2010 kl. 06.55  

Det er sket efter pres fra The Committee for Safety of Foreign Exchange Students (CSFES) efter at bla. en far pillede lidt for meget på unge studerende - herunder en dansk udvekslingsstuderende.

I har ikke Amerikansk social security number og derfor gælder beskyttelsen imod registrerede "sex offender" ikke for Jer. De andre udvekslingsbureauer vil over tid få samme regler. Det er kun et spørgsmål om tid før at de presses til at rette sig efter samme regler.

Send en kommentar