Book of Mormon

>> søndag den 29. august 2010

I dag var Claire's afrejsedato for London, så da klokken var halv ti, sagde Heidi og mig farvel til hende i lufthavnen. Hun skal gå på studere på et college inde i selve byen i fire måneder, så hun kommer hjem i december. Jeg tror hun får et super år, og håber det bedste for hende.
Vi nåede kun at være med til de sidste to timer af kirken i dag. Først stod det på søndagsskole, hvor vores lærer snakkede om hvor stor en forskel et smil kunne gøre - virkelig god pointe. Bagefter var det Laural-møde (16 - 17 årige unge kvinder), hvor vi blandt andet talte om abort. Siden jeg drog i kirke med min værtsfamilie første gang for en uge siden, har jeg spekuleret på, hvad der definerer mormonisme og adskiller den fra andre religioner. Efter Laural-mødet i dag er jeg nu i stand til at pege nogle bestemte mormonske holdninger ud:

Abort: de er imod abort, fordi de tror på, at alt liv er helligt, og at man som kvinde derfor ikke kan tillade sig at fratage et helt liv fra en anden skabning. For dem er børn det mest hellige.

Alkohol, rygning og stoffer: er taboo, bandlyst og forbudt.

Sex: de tror på ubeskyttet sex, fordi man ikke bør forhindre et nyt liv i at blive skabt. Derfor går de ind for at sex er noget der kommer efter ægteskabet, hvilket for dem er en slags prævention - på den måde kan børn kun komme til verden, hvis de har en familie.

Kvinder: de tror på at en kvindes vigtigste rolle er deres rolle som mor og kvinde i hjemmet. De tror på at kvinder bør blive hjemme og opdrage deres børn og passe deres familie, mens manden arbejder.

Dem af jer der kender mig, vil vide at det meste af dette går imod mine holdninger og meninger. I undrer jer måske over hvordan jeg kan sidde i tre timer og høre på religiøse mormoner prædike om, at det er sådan tingene burde være. Men for at være ærlig, så finder jeg det interessant, fordi det åbner døren for en hel ny del af den amerikanske kultur, som netop er meget religiøs. Derudover er kirkesamfundene herovre i USA meget tæt knyttede, hvilket skaber en hyggelig atmosfære.
Det er hverken rigtigt eller forkert, det er bare anderledes.

3 kommentarer:

Mor,  29. august 2010 kl. 13.49  

Jeg er stolt af, at du er min datter og stolt over din måde at reflektere over tingene på.

Det din familie giver DIG er et tydeligt bevis på, at deres religion er med til at give ro og tryghed, og derved inddirekte overskud til andre mennesker...

Du er meget heldig skat <3

Anonym,  30. august 2010 kl. 13.01  

Hej miss Sophie
Kan kun give dig ret, nogle helt andre holdninger og langt fra vores, men også dejligt at du giver dig tid til at forstå, hvad der betyder meget for din værtsfamilie. Jeg nyder at læse din blok og så er jeg så heldig at jeg også får lidt "insider" viden fra din søde mor. Du er utrolig heldig med din familie og mon ikke det er gengældt:)
Synes selv vi har været flittige, vi er færdige med at male og rengørigen er næsten klar, så Stig kan godt begynde at tælle depositum op. Senere i denne uge skal jeg tapetsere et verdenskort hos en kunde, er lidt spændt på det. Dit kort står lige nu på mit værksted. Glæder mig til at høre om din første skoledag, altså i USA:) Sov godt når det bliver din tur. Maleren

Lyndsay 30. august 2010 kl. 20.29  

I admire that you can sit through it, I've had a somewhat similar experience in Chile and it's difficult for me not to get frustrated or angry

Send en kommentar