Halvt fyldt eller halvt tomt?

>> torsdag den 13. januar 2011

Så er den dag kommet, som jeg aldrig troede jeg skulle opleve. Jeg er nu halvvejs gennem mit udvekslingsophold - en tanke så fjern og urealistisk, at det er svært at forstå. Der er fem måneder siden jeg sidst betrådte dansk jord; fem måneder siden mit livs store oplevelse begyndte.
Det har været en oplevelse på både godt og ondt. Det er ikke alle dage, der er lige gode, og der er tider hvor det hele synes trist og deprimerende. Men der er også tidspunkter hvor jeg har det som blommen i et æg, selvom jeg dog godt kunne ønske mig flere af disse tidspunkter.
Kender i ordsproget om, at glasset enten er halvt fyldt eller halvt tomt, afhængigt af hvordan du ser det? Lad os kigge på en lille opsumering og se, om mit glas er halvt fyldt eller halvt tomt!

Min værtsfamilie er helt fantastisk, og jeg føler mig virkelig godt tilpas her. De er alle vældig søde, og de er gode til at inkludere mig i deres aktiviteter. Jeg har været i Disneyland med dem, til Salt Lake City, fejret jul og nytår med dem, samt været med til alle familiesammenkomsterne. Alle i deres familie er utrolig søde og imødekommende, og jeg nyder deres selvskab! Der vil selvfølgelig aldrig være nogen, som kan måle sig med ens naturlige familie, men det kan man heller ikke forvente.

Skolen går udmærket, i den forstand at jeg har topkarakter i alle mine fag. Det er dog kedeligt i længden at have de samme fag dag ud og dag ind, og det er surt at have flere quizzer/prøver om ugen. Jeg er heller ikke så begejstret for student council længere, så jeg overvejer at skife når vi kommer ind i det nye semester. Jeg overvejer at skifte klassen ud med Commercial design (fotoredigering, design osv.) eller at blive en "student aide" (assistent for en lærer). Det sidste lyder måske nørdet, men det er rigtig godt, fordi du ikke laver så meget, og mange gange kan du få lavet lektier i den tid! Men jeg ved ikke helt hvad jeg skal vælge - og jeg bliver nødt til at snakke med min rådgiver i morgen efter skole!

Venner kan være lidt vanskeligt at få, når du er udvekslingsstudent og kun skal være her for et enkelt skoleår. Mange herovre er overfladisk interesseret, altså de stiller masser af spørgsmål i en dag eller to, og efter det er du næsten bare luft for dem. Derudover virker amerikanerne også mere umodne end jeg er vandt til derhjemme (bemærk, dette er en generalisering), hvilket også kan gøre det lidt svært.
Jeg har fået mig nogle venner herovre, plus utallige bekendte. Jeg har ikke en masse gode venner, og de er desværre meget spredt mht. skole og hvor meget jeg ser dem. En god ting ved amerikanerne er dog, at selvom du måske ikke kender dem så godt (måske kender du ikke engang deres navn, eller også har du aldrig set eller snakket med dem før), så kan du sagtens føre en samtale med dem.

Sporten jeg dyrker her til vinter er fodbold, og jeg er som sagt på varsity (førsteholdet). Vi næsten 20 spillere på et 11-mandshold, så vi har altid en masse udskiftere, og for det ikke skulle være nok, så er det begrænset hvor meget vores træner skifter ud. Da jeg ikke er en af de bedste, bruger jeg meget tid som bænkevarmer, hvilket ikke altid er lige sjovt - det er jo trods alt vinter, lige meget hvor mild den er her i Las Vegas. Jeg glæder mig derfor rigtig meget til at starte med track & field (atletik) til foråret!

-

I andledningen af dagens betydning, synes jeg at vi skal have endnu en spørgerunde! Så hvis i har et eller flere spørgsmål, så bare smid en kommentar med dem, og jeg vil svare engang om en uges tid. Så fyr endelig løs, lige meget hvor dumme de end må lyde ;)
Jeg undskylder til Nanna, som spurgte mig mht. til legater for noget tid siden, jeg lover at besvare dit spørgsmål sammen med de andre!

6 kommentarer:

Charlotte,  14. januar 2011 kl. 04.40  

Kære Sophie,

Ja tiden går hurtigt..og hvis du er i tvivl, så er du meget savnet! Så sent som igår sagde Gustav til mig, at han savnede dig, syntes at du havde været væk rigtig længe og var ked af, at du ikke kom tilbage til Frederiksværk, så du kunne træne selvforsvar, engelsk matematik med ham...og snakke gode bøger :-) Sådan har vi det vist lidt alle sammen! Men samtidig beundrer vi dig for dit mod til at tage springet, prøve dig selv af og få nogle fantastiske oplevelser med en masse dejlige mennesker. Det er dejligt at følge dig her på nettet & se dig på skype engang imellem. Og så er der jo ikke så længe til vi skal se dig igen, vel?

Knus fra os!

laura,  14. januar 2011 kl. 05.19  

Hejsa!

Har nogle spørgsmål :)

1 Hvordan foregår interviewet?
2 Hvordan bringer man emnet på tale?
3 Har en engelsklærer en afgørende mening?
4 Er det svært at skulle snakke engelsk hele tiden?

Kommer måske med nogle flere. ;)Håber ikke det gør noget.

Grethe,  14. januar 2011 kl. 12.13  

Kære Sophie
Du er som altid god til at sætte ord på tingene. Selvom det ikke er alle dage, som er lige gode, så tror jeg disse 10 mdr altid vil have en stor betydning i dit liv. Mon ikke de sidste 5 mdr alligevel går hurtigt for dig. Et flot og ærligt indlæg

Mor,  14. januar 2011 kl. 12.15  

Kæreste Sophie

En dejlig midtvejsskildring som tydeligt afspejler den virkelighed du har givet udtryk for undervejs. Først og fremmest glæder jeg mig over, hvor heldig du er med din familie og samtidig glæder jeg mig over at du fortsætter på Las Vegas High School, hvor du slap på Ølsted skole.

Sporten lagde du stor vægt på inden du tog afsted - cross country var på mange måder en rigtig god oplevelse for dig og du har både menneskeligt og sportsligt haft rigtig meget ud af det. Fodbold er "midtersporten" og nok ikke det, dy brænder mest for. Jeg er sikker på at det bliver anderledes med "track & field".

Af få gode venner kan være en længerevarende proces og du har nok ret i, at det kan have noget at gøre med, at du kun er der i 10 måneder. Men jeg er nu sikker på at der er nogen du vil holde kontakt med og som jeg har sagt tidligere, så er de mere end velkomne i Danmark.

Du har vist et fantastisk mod og ikke mindst en tro på dig selv, som jeg har meget stor respekt for. Du har været fantastisk til at holde os alle underrettet undervejs og du har ikke været bange for at at fortælle, hvis du har haft hjemve eller andet har gået dig på - det er utrolig flot. Du er ude på en lang rejse - i mere end en forstand. Jeg er sikker på, at du kommer hjem som et endnu stærkere menneske og at du i endnu højere grad har lært at værdsætte det, der rigtig betyder noget for dig.

Jeg savner dig hver eneste dag men samtidig glæder jeg mig over at du turde føre din drøm ud i livet.

Jeg elsker dig ♥

laura,  14. januar 2011 kl. 23.42  

Er det svært at følge med i skolen & bliver det lettere med tiden??

Emilie 21. januar 2011 kl. 11.42  

Hvad synes du er bedst at gøre, når man har en dårlig dag med hjemve osv? :)

Håber du nyder resten af din tid i USA :D

Send en kommentar