Gensyn med Salt Lake City

>> mandag den 17. januar 2011

Lørdag morgen stod vi alle tidligt op, og lidt efter kl. 5 kørte vi afsted mod Salt Lake City i den nordlige del af Utah. Køreturen derop tager normalt 6 - 7 timer, men vi stoppede et par gange undervejs, så vi nåede først frem lidt efter kl. 13. Jeg havde hele bagsædet for mig selv under køreturen (vi kørte i "minibussen"), så jeg sov seks timer undervejs, hvilket var dejligt forfriskende.
Da vi kom frem, tømte vi bilen og slappede ellers bare af. Om eftermiddagen kørte Micah og jeg til en boghandel, hvor jeg fik købt mig en krimi-bog. Om aftenen spiste vi lækker mad, og hyggede os med at spille "speed scrabble" og "catch-phrase", hvilket var utrolig hyggeligt.

Søndag morgen tog vi i kirke kl. 11, men vi blev der kun for den første times messe. Bagefter den tog vi hjem, hvor gæsterne begyndte at ankomme, for at fejre at Blake (tante Julies søn) var kommet hjem fra hans mission til North Carolina. Der var lækker mad i mange baner, og masser af mennesker! Jeg fik snakket med en del, selvom det til tider føltes lidt akavet, fordi jeg ikke rigtig kendte nogen udover min værtsfamilie.
Hen ad eftermiddagen blev jeg rigtig træt, så jeg lagde mig og tog en lur på 1 - 2 timer. Da jeg vågnede op igen var de fleste gæster gået hjem, så jeg satte mig bare og læste i min nye bog, som har vist sig at være yderst spændende - jeg kan næsten ikke lægge den fra mig!
Om aftenen tog Heidi, Mike, Claire, Blake og jeg til downtown Salt Lake, hvor vi besgøte the Temple Grounds. Vi var først inde i konferencecenteret, hvor mormonerne hvert halve år har General Conference, som bliver sendt på tv. Vi fik en rundvisning, og bagefter snakkede jeg med en mand, som for mange år siden havde været på mission i Danmark. Vi snakkede dansk, hvilket var en sjov oplevelse, for den amerikanske accent er virkelig morsom! Han var rigtig god til at udtale æ, ø og å, og han præsenterede mig også for hans ven, som havde været på en mission i Norge.
Efterfølgende gik vi hen til selve the Temple Grounds, hvor vi inde i det sydlige besøgscenter. Her snakkede Heidi og jeg med to kvindelige missionærer, den ene fra Sydkorea og den anden fra Boston (USA). Det er rigtigt interessant at tale med missionærer, og det giver stof for eftertanke. Jeg bliver hver gang imponeret over hvor sikre de er i deres tro, også selvom det ikke ville være noget for mig.

Mandag morgen tog vi alle i biografen med Julie og Blake, hvor vi så en ny udgave af en sand gammel Western film kaldet "True Grit". En rigtig barsk film om en pige, hvis far bliver dræbt, så hun hyrer en mand og tager med ham ud for at fange hans morder. Ikke lige noget for mig, men meget interessant at se. Bagefter spiste vi frokost - jeg fik en lækker smoothie fra Jamba Juice! Bagefter sagde vi farvel og kørte tilbage til Las Vegas, hvor vi ankom lidt efter kl. 8 om aftenen.
Husk, spørgerunden kører stadig. I har indtil på søndag til at stille spørgsmål ;)


3 kommentarer:

Charlotte,  18. januar 2011 kl. 23.59  

Hej Sophie,

Ja det er facinerende at man kan "tro så meget"! Men en fantastisk oplevelse også for dig at møde så dedikerede mennesker - dem er der altså knapt så mange af her i min nærmiljø :-)

Men som altid en fornøjelse at følge din færd i ord & billeder!
Knus Charlotte

Anonym,  19. januar 2011 kl. 06.06  

Hejsa :)

Smukt landskab. Jeg kan ihvertfald godt opleve det. Jeg har lige et spørgsmål; Kan man godt tage 1.g på gymnasiet og SÅ tage på udveksling? Eller vil det være dumt? Håber du ved noget! ;D

Mor,  19. januar 2011 kl. 14.42  

Hej skat

Dejligt med billeder fra Salt Lake City igen - stadig lige smukt.

Missionærerne har lige fra starten af, gjort stort indtryk på dig - de er stærke i troen og ofte med en fantastisk indsigt i mange ting.

Elkser dig ♥

Send en kommentar