Det sidste kapitel

>> tirsdag den 31. januar 2012

Nu har jeg endeligt fået taget mig sammen til at skrive det indlæg, som alle har gået og spurgt mig om, lige siden jeg fik dansk jord under fødderne igen. Grunden til at jeg ikke har fået det skrevet før nu, er at jeg ikke har villet skrive 'det sidste kapitel' om mit udvekslingsår. At skrive et reflekterende blog-indlæg er ligesom at acceptere, at det hele bare er endnu en periode i ens liv, som aldrig man aldrig får tlbage. Men før eller siden er man er nødt til at acceptere, at sådan er det. Bered jer på et langt indlæg!

At komme hjem til Danmark tog ca. en hel dag, give or take. Ikke en eneste tåre græd jeg på den lange vej hjem - alt føltes uvirkeligt og fjernt. Først da jeg trådte gennem dørene til Kastrups ankomsthal, og kunne løbe min familie i møde og omfavne dem, trillede tårerne. Det var det lykkeligste øjeblik i hele mit liv! Jeg kan på ingen måde beskrive den glæde det er, at se din familie igen efter så lang tid.
Da jeg jo kom hjem på min 17 års fødselsdag (13. juni), kom familie og venner forbi og fejrede mig lidt senere på dagen. Det var så dejligt at se folk igen, og havde en rigtig hyggelig dag!


Sommerferien gik med at være sammen med min familie og mine venner, og jeg besøgte blandt andet Selina, min tyske veninde, som jeg blev rigtig tæt med i USA. At se hende igen var et af højdepunkterne i min ferie!
Da jeg startede i gymnasiet, var det som at få smidt en kold spand vand i hovedet - tilbage til virkelighedens Danmark! Der var lektier, lektier og flere lektier, for ikke at nævne 30 nye klassekammerater, hvoraf alle lod til at kende hinanden fra folkeskolen. Det mindede mig om hvor nemme amerikanere er at blive venner med sammenlignet med os danskere. I starten synes jeg det var svært at komme ind på folk, ganske simpelt fordi de danske, sociale normer føltes så anderledes og fremmede i forhold til de amerikanske.
Jeg havde svært ved at finde mig til rette i klassen i starten - savnede allermest bare mine amerikanske venner og de ting vi plejede at lave sammen. Men nu har jeg fået mig nogen gode venner, og jeg føler generelt at jeg kan snakke med alle :) Når jeg tænker på min klasse nu, så synes jeg at jeg har været utrolig heldig - 1.b er fandme den skønneste klasse man ku' tænke sig ♥

Rent fritidsmæssigt kedede jeg mig helt utroligt meget. Der var ikke længere nogen skolesport ved skoledagens afslutning, og jeg havde ikke noget fritidsjob. Redningen kom heldigvis i form at et hyper card; fri rejse med offentlig transport i hele region Hovedstaden og børnetakst i resten af landet. På grund af dette dejlige kort, var det muligt for mig at starte til atletik hos Sparta inde i København. Jeg havde forgæves forsøgt en anden atletikklub tættere på min bopæl, men det var virkelig useriøst, og jeg ville gerne træne ligesom jeg gjorde i USA - seriøst! Sparta var løsningen på dette, og selvom det er en times transporttid for mig hver vej, så er det det hele værd! Jeg har mødt andre unge med samme interesse for løb som mig selv, og det har givet mig noget at fokusere på. Det er perfekt for mig, for efterårs- og vintersæsonen træner vi cross country, og i forårs- og sommersæsonen træner vi atletik på bane.
Derudover blev jeg også ansat i Kvickly en gang om ugen, men dette var udelukkende pga. pengemangel. Det er ikke just min foretrukne måde at fordrive min tid. Lige nu glæder jeg mig bare til at få SU!


Når jeg tænker tilbage på mit udvekslingsår nu, så glemmer jeg alle de dårlige hændelser og perioder, og drømmer mig tilbage til de gode stunder. Jeg tænker på, hvor meget bedre livet var derovre: skolen var nem, havde en stor vennekreds, havde planer for hver eneste dag, dyrkede seriøs sport, oplevede en masse osv.
Men så må jeg også huske på, hvor godt jeg har det herhjemme: næsten ubegrænset frihed, ansvar for mig selv, en god klasse, tæt på familie og venner, snart kørekort og SU. Det er fifty-fifty.
På den ene side vil jeg gøre næsten alt for at få dét år af mit liv tilbage, men på den anden side ved jeg ikke, hvordan jeg skulle kunne gå i gennem alle de dårlige perioder igen. Det var den tid i mit liv, hvor jeg havde de største øjeblikkes lykkerus, men samtidige havde jeg også de mest bundskrabende nedture nogensinde.

At være udvekslingsstudent er ikke nemt, lige meget hvad folk siger. Alle har deres op- og nedture; nogen mere end andre. Men i bund og grund er det et prøvende år for alle, lige meget hvem der er tale om. Man udvikler sig mentalt, og samtidig med at man lærer om et andet lands kultur, lærer man også sig selv og sit eget land bedre at kende. Det er det bedste valg man kan foretage sig i sig liv!
Det sværeste er ikke at tage af sted. Det sværeste er at komme hjem, og acceptere at det er forbi. Da jeg først kom hjem, føltes det som om jeg bare var på besøg, og at jeg snart skulle vende tilbage til Las Vegas igen. Det tog lang tid for mig mentalt at fatte, at jeg ikke skulle tilbage, og at mit liv nu igen var i Danmark.

Noget jeg personligt har haft svært ved er, hvor lidt tingene har ændret sig herhjemme fra mit synspunkt. I retrospekt er der nok en del som har ændret sig, men det virker som ingenting sammenlignet med alt det, som jeg har følt har ændret mig i den tid, som jeg har været væk. Alle dem herhjemme vil selvfølgelig modsige mig og sige, at rigtig mange ting har ændret sig, men det er stadig de samme ting der er på dagsordenen og de samme rutiner.
Mange har spurgt mig, hvornår jeg kommer tilbage og besøger dem, og endnu flere har lovet at vi nok skal holde kontakten. Men sandheden er, at det er svært. At rejse til Las Vegas koster en helvedes masse penge, og det er svært at finde tid og energi til at holde kontakten med så mange over så lang en distance. Alligevel håber jeg, at jeg kan finde tid og penge til at komme på besøg engang i fremtiden!

Jeg har gjort mig så mange tanker om alt det her med at komme hjem og sådan, men jeg kan jo ikke blive ved med at skrive i al evighed. Så hvis der er nogle bestemte ting, som i gerne vil vide eller stille spørgsmål til, så må i smide en kommentar eller spørger via formspring :)

Et godt råd til alle udvekslingsstudenter: Nyd jeres år, og lad være med at tage tingene forgivet!

10 kommentarer:

Albert 31. januar 2012 kl. 17.42  

Fantastisk!
Snart er det jo mig... :(

Anonym,  1. februar 2012 kl. 05.42  

Spændende at høre fra dig igen :D
Din blog er den bedste blog, jeg nogensinde havde læst, og jeg har sådan glædet mig til der kom et nyt indlæg fra din blog :D Før jeg kom forbi din blog havde jeg aldrig hørt om udveksling før, men jeg har virkelig fået lyst til selv at prøve det efter at have fulgt med :)

Sophie 1. februar 2012 kl. 12.18  

Albert - Tænk positivt! Du har stadig nogle måneder tilbage :) :)

Anonym - Det er jeg rigtig glad for at høre! Mange tak :) Kan fortælle, at det nok ikke er sidste gang jeg skriver; der er stadig nogle tanker og oplevelser, som jeg gerne vil dele ;) Hvis du gerne vil og har muligheden for det, så synes jeg helt klart du skal tage på udveksling! Det er en oplevelse for livet <3

Pauline 4. februar 2012 kl. 07.26  

Tak Sophie! Det var rart at høre fra dig igen, og som den anoyme sagde, så har du altså lavet en af de bedste udvekslingsblogge nogensinde! Tak fordi vi måtte følge med i dit År :-)

Sophie 3. juni 2012 kl. 15.59  

Pauline - Mange tak, det er jeg virkelig glad for at høre! Det er så fedt at få sådan noget at vide :D

Anonym,  13. marts 2013 kl. 01.17  

Hurrah, that's what I was exploring for, what a stuff! existing here at this web site, thanks admin of this website.
refinishing hardwood floors

Also visit my website: hardwood floors installation

Anonym,  13. marts 2013 kl. 01.18  

Hurrah, that's what I was exploring for, what a stuff! existing here at this web site, thanks admin of this website.
refinishing hardwood floors

Also visit my blog post ... hardwood floors installation
Also see my web page: hardwood floor

Anonym,  15. marts 2013 kl. 03.26  

Wow, this post is nice, my sister is analyzing these things, so
I am going to inform her.

my homepage ... http://www.atheismunited.com/wiki/Effectual_Herbal_Hair_Cure_For_Hair_Loss_Provillus_Procerin

Anonym,  16. marts 2013 kl. 05.06  

Hello would you mind letting me know which hosting company you're utilizing? I've loaded
your blog in 3 different internet browsers
and I must say this blog loads a lot faster then most. Can
you recommend a good internet hosting provider at a honest
price? Cheers, I appreciate it!

Feel free to surf to my homepage: toe nail fungus treatments
Also see my webpage: zetaclear scam

Anonym,  31. marts 2013 kl. 08.49  

My spouse and I absolutely love your blog and find most
of your post's to be exactly I'm looking for.
Would you offer guest writers to write content to suit your
needs? I wouldn't mind producing a post or elaborating on some of the subjects you write in relation to here. Again, awesome web site!

my website :: natox review

Send en kommentar